“Ta žena”

Kada smo pokretale naš brend, dugo smo pokušavale da definišemo tip žene za koju Lueur kreira. Nabrajale smo osobine, uloge, poslove, senzibilitet i sve ono uhvatljivo i neuhvatljivo što “ta žena” poseduje. Koliko god smo nabrajale i pokušavale da stavimo u definiciju “tu ženu”, uvek je nešto izmicalo. Ona je morala da bude moderna dama, uspešna u poslu koji je birala, odmerena, senzualna, prirodna, izazovna, a i dalje je nešto nedostajalo u formuli “te žene” da bi ona, kako je mi vidimo, bila potpuna. I tako, dok smo lutale kroz definiciju i pokušavale da nađemo taj sastojak koji je čini magičnom, “ta žena” je ušetala u našu radnju noseći taj sastojak kao auru oko sebe i ponela naše modele u raznim prilikama, baš kako smo mi to želele.

Hvala Vam, drage naše, na savršenim tekstovima i fotografijama. Neke od njih Lueur sa zahvalnošću objavljuje u nastavku stranice posvećene Vama, “tim ženama”.

Nedavno pročitah sjajno zapažanje – žena koja nije najbolja majka, domaćica, koja ne nosi najelegantniju i istovremeno opuštenu odeću u najnovijem trendu, oplemenjenu ličnim stilom kada ide na sastanke borda direktora, bolje da odmah skoči lastu kroz najbliži prozor. Zaista je tako. Moderna kultura postavlja pred ženu nerealne imperative – lepote, mladosti i sreće. Kao da se stvarni život žene sa svim onim kesama iz samoposluge, varjačama i keceljama, pelenama i podočnjacima, profesijom i porodicom ne računa. Kao da je važno jedino to kako je ta ista žena “ispala” na fotografijama! Inače, ispala je iz igre. I sama često žongliram između porodičnih i poslovnih obaveza, i taj puzzle životnih uloga nekada uspešno umem da posložim, dok mi se neretko čini da pojedini delovi te slike što se životom zovu, strče, nekako prkosno ne žele da se uklope i olakšaju mi svakodnevicu.

To i ne treba da čudi jer, treba biti i supruga i roditelj, i ćerka, i sestra, i kuma, i koleginica i domaćica, i vozač i dobavljač, i stilista i organizator. Spisak se, plašim se, ovim ne iscrpljuje.

Mišljenja sam da svaka od nas to breme “savremena žena mora da…” treba da odbaci, i da u svakoj od pobrojanih životnih uloga pronađe meru sebe i ličnog zadovoljstva, jer realni život je ono što se odigrava između dve fotografije.

Moja mera sreće odnedavno su tople ručice i krezubi osmeh jedne Lene, a kada odlučim da pokorim svet prvim utiskom, na koji se nema pravo dvaput, uskočim u Lueur i jednostavno zasijam.

Danijela Jović – dipl.pravnik

Prelepa Vanja u našoj košulji!

Zahvaljujemo se Teodori Vesić na divnoj pesmi!

Lueur Srbija

Garderoba koja pleni,

garderoba koja zrači

garderoba koja nam puno znači.

Da blistamo svakog dana

da pohvale stižu sa svih strana

savremena, udobna, kvalitetna, elegantna

postanite i vi dama dominantna.

Živite punim plućima

veselite se vašim dostignućima,

večernje i dnevne kombinacije

uz Lueur nema sekiracije,

bajku u stvarnost pretvaraju

najlepše kreacije stvaraju.

 

Još jedna prelepa dama u našoj kreaciji, Marta (na fotografiji desno)!

Ponosne smo kada možemo da učestvujemo u vašim lepim i važnim događajima u životu!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s