Šta je stil jedne žene?

Stanem ja tako ispred mog muškarca I pitam: „Dragi, da li ti se sviđa ova košulja?”. On me pogleda onim pogledom, jednim od meni najdražih pogleda kod muškarca koji voli ženu. Pogledom zbunjenog muškarca. On ne želi da me uvredi odgovorom, ali  zaista ne misli ništa o toj košulji. Ja onda obučem suknju I pitam ga opet. Pogled je isti.

Tada ja odlučim da mu ponudim celu kombinaciju. Još dok ulazim u prostoriju lice mu se razvlači u osmeh koji kaže: „To mi se sviđa!“

Ta košulja, pojedinačno ne znači mnogo, kao ni suknja, ali u kombinaciji proizvode željeni efekat. Ta magija kombinovanja, pitanje je stila jedne žene.

Stil je sve ono što žena nosi u sebi. Stil je poseban, gotovo treperavi osećaj za dobru kombinaciju. Stil je odmereno kombinovanje začina u oblačenju. Jedna žena hodom, smehom, onim što kaže i kako se oblači nosilac je jedinstvenog, nikad ponovljenog i ponovljivog stila.

Stil je način na koji je odrasla, knjige koje je pročitala, slike koje je videla, muzika koju je čula. Stil je sve ono što je upila lutajući ulicama svoga i svih drugih gradova. Stil je svi oni muškarci koje je upoznala i posebno onaj kojeg je pustila u svoj život i volela ili voli. Stil je vino koje pije, oporo ili slatko. Stil je prijatelji kojima se okružuje, neprijatelji koje poštuje. Stil je pristojnost, mera, osmeh kojim  zrači. Stil je jezici koje priča, posao koji radi. Stil su deca koju podiže. Stil je hrana koju kuva i prostor koji uređuje. Stil je šolja kafe ujutro, koju pije sa svojim muškarcem ili sama, jer je tako birala. Stil su sve one predstave i koncerti koje je videla, kao i oni koje je odbila da pogleda.

Sve to nabrajajući shvatim, nije ni čudo što moj muškarac ne primećuje tu košulju ili tu suknju pojedinačno. On ih primećuje samo kada ih iskombinujem. Shvatam da je njegova reakcija baš onakva kakva treba da bude, reakcija muškarca koji je birao ženu. On je birao stil, sve ono što ta žena nosi u sebi, a što se vidi i kroz njen odabir odevne kombinacije.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s